Ren Kust 2018

Under 2018 har Karlshamns kommun fått medel för att städa en del av våra kuststräckor genom Naturvårdsverket och Länsstyrelsen.
Det har varit välbehövligt då det samlas mycket skräp längs strandkanterna, både av sånt som kommer utifrån men även av sånt som slängts från land.

Igår informerade landsbygdsutvecklare Marianne Westerberg och fritidskonsulent Sara Widesjö ett antal inbjudna personer från föreningar och grupper med anknytning till friluftslivet längs vår kust om projektet. Det blev intressanta diskussioner och många ideér om framtida samverkan kom upp.

Se gärna filmen ”Ren Kust 2018” på kommunens hemsida.

Intressant föredrag den 24:e november

Blekinge Båtförbund inbjuder till ett båtäventyr. Familjen Veber kommer till Karlshamn den 24 november och berättar om Ett år utan skor! En familj på äventyr!
För många tjejer är båtliv och segling mannens dröm. En hel del tjejer känner att de bara åker med. Så är det inte ombord på Anna Lisa, för Thomas vill självklart också bli hämtad om han trillar överbord. Hör mer om förutsättningarna som gör att det fungerar för alla ombord. Vilken roll vill du som tjej ha ombord? Efter föredraget erbjuds enbart tjejerna att få sitta med Margareta en stund för att få ställa de frågor som annars inte ställs

Plats: Karlshamns Folkets Hus, Rådhusgatan 14 A Tid: Kl 13.00 till ca kl 16.00 Ingen föranmälan. Välkomna!

Se hela inbjudan här

Styrelsemöte 18-10-31

Nu har vi haft styrelsemöte igen. Som vanligt med många intressanta samtal. Ett av dem handlade om ombyggnad av toaletter och duschar. Mer info kommer när planerna är klara. Läs hela protokollet under Dokument/Protokoll i menyn. Det justeras vid nästa styrelsemöte.

Höststädning

Riktigt många klubbmedlemmar dök upp för att städa och plocka undan inför vintern, lördagen den 20 oktober, och man uträttade storverk! Stefan och Leif höll i planeringen och Linda bjöd på hemlagad ärtsoppa. Dagen avslutades med att golven i klubbhuset blev blänkande rena!

Även utomhus blev riktigt mycket gjort. Det städades runt båtar, på planerna och på kajerna. Runt klubbhuset fylldes kaninhålor, ved flyttades, grillhuset rengjordes grundligt, mastbockar, mastlyft, cyklar mm togs in, plus en hel del andra aktiviteter.

Nytt styrelsemötesprotokoll

Den 1:e oktober var det styrelsemöte i klubbhuset. Som vanligt förekom livliga diskussioner om pågående projekt, torrsättningar, båtråd, medlemsregister, grönskyltning, den kommande städdagen m.m. Protokollet finns som vanligt under Dokument/Protokoll i menyn.

Plocka upp runt din båtplats

Vi gör en razzia för att få båtplatsområdet att leva upp till avtalet med kommunen på höstens städdag den 20 oktober. Vi träffas kl 10 och hjälps åt.
Allt som inte är märkt med namn och telefonnummer, eller placerat under båten eller i vaggan plockas bort och slängs.

Ärtsoppa serveras, alla är mycket VÄLKOMNA!

Föreläsning om vraken kring Boön

Torsdagen den 4 oktober 2018, kl. 18:00 – 20:00 är det föreläsning om vraken kring Boön och om vraket efter Bodekull, blekinges första svenskbyggda fartyg. Bodekull, byggt på Boön, sjönk 1684 utanför Dalarö.

Plats: Rådhussalen, Rådhuset i Karlshamn

Under 2017 gjordes marinarkeologiska utredningar i sundet mellan Stärnö och Boön. Man hittade 7 vrak . Om detta berättar marinarkeolog Jens Lindström. Om undersökningen och identifieringen av Bodekull berättar Dr Niklas Eriksson

Läs mer här.