Kurs i hjärt- och lungräddning mm

Söndagen den 20:e oktober var det utbildning för klubbens medlemmar. Under ledning av en mycket kompetent o trevlig ledare, Johanna Jonsson från Civilförsvarsförbundet fick vi information och praktik kring Krisberedskap, Hjärt- och lungräddning, Hjärtstartare, Stabilt Sidoläge, Buktryck-Ryggslag och genomgång av många olika scenarios där man kan göra skillnad ifall man har kunskap. Vi som var med kan verkligen rekommendera utbildningen.

Med var sin docka blev det mycket träning på kompressioner och inblås.

Arbetsdag höst 2019

I härligt höstväder gjordes klubbområdet i ordning inför vintern. På aktivitetslista fanns: Rensa i och runt sandlådan. Vinterhantera studsmattan. Räfsa gräsmatta o gångar. Ta upp vattendjupsmätaren. Samla in vagnar och bockar. Städa/ kolla mastskjulet. Kolla över grillplatsen. Ta hand om cyklarna. Städa runt om i hamnen m.m. Som avslutning efter gott dagsverke bjöd Linda på uppskattad ärtsoppa.

Båtråd

Torsdagen den 17:e oktober inföll höstens båtråd, ett forum för kommunikation mellan representanter för kommunens båtklubbar och kommunens ansvariga för båthamnar. Dagens värdklubb var Svaneviks Bryggförening. Innan de återkommande punkterna gicks igenom informerade Sara Widesjö och Katrine Svensson från kommunen om vad som händer i skärgården och om projekten Ren Kust och ARK56. En informationsträff om detta kommer att anordnas för friluftsföreningarna i kommunen den 29:e oktober.

Därefter blev det konkreta båthamnsfrågor mellan båtklubbarnas representanter och kommunansvarig Filippa Sjöberg. För Stärnös del, önskemål om asfaltering, problem med fallande träd mm. Nästa båtrådsmöte hålls i mars på Stärnö.

Välkomna till HLR-kurs söndagen den 20:e oktober

Anmäl dig till linda.landstrom@karlshamn.s

Påminnelse: Ett unikt tillfälle att lära mer om Krisberedskap, HLR (Hjärt och LungRäddning) och första hjälpen.

Tid: Söndagen den 20:e oktober kl 14:00
Plats: Klubbhuset, eller större lokal om vi blir många.
Kursen tar ca 4 tim i anspråk och är kostnadsfri för klubbmedlemmar.

Anmäl dig till linda.landstrom@karlshamn.se

Båtupptagning m.m.

När höstens första båtupptagningshelg i klubbens regi ägde rum, var det sommar. Solen sken och det var riktigt varmt. Den andra lyftomgången som just avslutats började med ösregn och fortsatte med fukt och dimma. Nu är det helt klart höst. Bilderna visar följande båtar: Camelia, en Comfort 30 på väg mot kajen i dimma. Seila, en Hunter 33.5 på väg upp. Våga, en Najad 343 nästan på plats i vaggan. Vanilla Sky sjösätts däremot inför fortsatta färder.

Styrelsemöte 2019-08-27

Som vanligt var det ett givande möte där många frågor lyftes. T.ex att man numera skall kontakta Leif Magnusson och Bengt Cedell för att få en lämplig placering i mastskjulet för sin mast när man hyrt en ny mastplats av kommunen. Tid o plats för den planerade HRL-kursen spikades också. Läs protokollet i sin helhet under Dokument/protokoll i menyn.