Kommunens framtida drift av vår hamn

Igår, torsdagen den 18 november var vi, representanter för båtklubbarna i kommunen, återigen inbjudna till ett möte på rådhuset. Bakgrunden är det uppdrag som nämnden för teknik och fritid har fått att se över om det är lämpligt/möjligt att göra sig av med driften av småbåtshamnarna.

En arbetsgrupp som består av tjänstemän från förvaltningen skall vara klar med en rapport i frågan till politikerna i nämnden till deras decembermöte. Båtklubbarna har erbjudit sig att vara med i denna arbetsgrupp för att bidra med sina kunskaper, men fått avslag. Inte heller kommer vi att få någon information om vad arbetsgruppen kommer fram till innan rapporten lämnats till politikerna inför decembermötet.

Däremot ville man ha klubbarnas åsikt i frågan och en beskrivning av klubbarnas verksamhet i form av en skrivelse, som skall ingå som en bilaga till rapporten. Den skrivelsen överlämnades på gårdagens möte. Återigen påpekades det till arbetsgruppen och ordförande för teknik- och fritidsnämnden Mats Dahlbom att det är ologiskt att vi från klubbarna skall göra en avsiktsförklaring utan att få ta del av arbetsgruppens utredning av hur driften ser ut idag, ekonomi mm. Trots detta har vi gjort en sådan skrivelse. Dokumentet hittar inloggade medlemmar under Kommunen/Hamnavveckling? i menyn.

”Vår grundsyn är att verksamheten som den sköts i dag fungerar bra och bör fortsätta i kommunens regi i samverkan med klubbarna. I det fall kommunen vill ändra driftsform vill klubbar och föreningar ta över denna drift.”

Styrelsemöte 21-11-16

Ett möte där vi bland annat diskuterade förändringar i bokningssystemet för båtlyft, och att fyra av oss åker till Blekinge Båtförbunds årsmöte den 25 november. När protokollet är justerat hittar inloggade medlemmar det under Dokument/Protokoll i menyn som vanligt.

Höstens arbetsdag

Ett 20-tal medlemmar hörsammade kallelsen till arbetsdag lördagen den 23 oktober. Nu är det snyggt runt klubbhus och kajer och iordningställt inför vintern.

Det räfsades, röjdes, rensades, plockades skräp och reparerades. Vagnar och bockar kördes in. Det blev många trevliga samtal under tiden.

Inloggade medlemmar kan se fler bilder finns under galleri i menyn.

Styrelsemötet 21-10-19

En fulltalig styrelse och klubbens omgivningsansvariga träffades i tisdags. Där pratade vi om stort och smått. Inloggade medlemmar hittar protokollet under Dokument/Protokoll i menyn. Under Kommunen/Hamnavveckling? hittar ni utdrag ur protokoll från Karlshamns kommun.

Välkomna till arbetsdag lördagen den 23 oktober

Alla medlemmar hälsas välkomna till arbetsdag lördagen den 23 oktober. Vi träffas vid klubbhuset kl 10. Olle, som är sammankallande i Gröna Gruppen, har gjort en lista med saker som behöver göras. Klubben har en del redskap, men ta gärna med extra räfsor, sekatörer och annat som kan behövas, ifall ni har. Vi bjuder på enkel förtäring.

• Samla in leksaker
  • Städa och rensa sandlåda
  • Röjning grenar mm
  • Täcka bord ute
  • Räfsa gräsmattor
  • Klippa rent vid nät
  • Plocka skräp utmed kajerna
  • Samla in vagnar, kärror, mastvagnar, bockar
  • Såga ved, klyva bära in
  • Röja buskar o sly runt grillhus och vedbod

Sista upptagningen

Idag inföll årets sista upptagning i klubbens regi.

Olle, en av klubbens arbetsledare var på plats redan vid soluppgången. Tillsammans med de andra arbetsledarna under lyfthelgerna har han gjort en stor insats för att se till att lyftlogistiken flutit på bra. Goda råd som ”Gå bakom båten med repet!” har ekat över nejden.

Många, men inte alla hade tillräckligt med medhjälpare i år. Nästa år blir det förhoppningsvis ännu fler 🙂

På bilderna syns också båten Olivia lämna sitt rätta element.

Båtprylar

Passa på att sälja dina gamla båtprylar innan vintervilan. Inloggade medlemmar kan lägga in sin annons här på hemsidan. Den ligger kvar två månader ifall du inte förlänger eller tar bort den. Kontakta gärna webmaster@starnobatklubb.com när du lägger in en annons så kan jag ”puffa” för den till alla medlemmar.