Påminnelse, regler för elanvändning

Det finns en del båtar i hamnen som har elkabel inkopplad även när ägaren inte är ombord. Det är generellt sett inte ok. Här hittar du Hamnordning för Karlshamns kommuns småbåtshamnar 2020.

Utdrag ur hamnordningen:

Säkerhetsföreskrifter
Ström
Strömmen sätts på omkring den 1 april. Avstängning sker omkring den 15 november.
Endast elkablar av godkänd typ och försedda med skyddsjord får användas. El får endast vara ansluten under pågående arbete. Generellt gäller att el inte får vara ansluten om båtägaren eller av honom utsedd person inte är
närvarande.
För underhållsladdning av batteri krävs särskilt tillstånd av hamnfogden.
Vid laddning bildas explosiva gaser – sörj därför för god luftväxling!

Snabbval till hemsidan i telefonen

Tips: lägg ett snabbval till den här sidan i din smartphone eller surfplatta.

Gör så här:
Öppna hemsidan i din webbläsare på vanligt sätt på den enhet där du vill ha sökvägen. Se till att det visas ett litet hänglås i adressfältet. Då öppnas sidan med den korrekta https-adressen. Annars står det något i stil med: ”Ej säker” före adressen.
Ifall hänglåset saknas skriver du: https://starnobatklubb.com/starno i adressfältet och öppnar sidan. Se till att det finns ett hänglås före adressen. Sedan är det klart att skicka länken till din hemskärm.

På Iphone: Klicka på ikonen med en fyrkant innehållande en pil som pekar uppåt och välj: ”Lägg till på hemskärmen”

På Android: Klicka på enhetens menyknapp och välj: ”Lägg till på startskärmen”

Om du redan har ett snabbval till sida utan hänglås, ta bort snabbvalet och lägg till det på nytt.

Styrelsemöte 23 juni

Under kvällens styrelsemöte framkom bl.a. att insamlingen till Bojkommitténs nya flotte är avslutad för Stärnö Vindhamns del. Klubben bidrog med en summa pengar förutom de gåvor som kommit in eftersom våra medlemmar har stor glädje av det arbete som bojkommittén utför i vår skärgård.
Styrelseprotokollet kommer att läggas in under Dokument/Protokoll för inloggade medlemmar när det är justerat.

Klubbvagnar

Vi har investerat i en ny 4-hjulig bryggvagn för brygga 5 eftersom den befintliga vagnen försvann för ett tag sedan. Någon som vet ????

Styrelsemöte 26 maj

Det första ordinarie styrelsemötet med den nygamla styrelsen ägde rum i tisdags. För att kunna sitta med stort avstånd träffades vi på klubbhusets altan. På mötet beslöts bland annat att klubbens 25-årsjubileum inte kommer att firas i sommar som planerat. Inte heller kommer kräftskivan att bli av på grund av pandemin. Vi ser istället fram emot nästa år när det gäller gemensamma festligheter. Protokollet hittar inloggade medlemmar som vanligt under Dokument/Protokoll i menyn.

Årsmöte 2020

Idag var det årsmöte i Stärnö Vindhamns Båtklubb. Det blev ett svalt, glest och kort möte baserat på respekt för undvikande av Corona-spridning.

Förändring i styrelsen

Efter 15 år i styrelsen tackade vår ordförande Jan-Åke Berg för sig och blev vederbörligen avtackad. Han kommer att hjälpa till vid behov även i fortsättningen, men har på grund av tidsbrist lämnat sitt uppdrag i styrelsen. Som ny ordförande valdes Hans Magnusson, vår tidigare kassör. Som ny styrelseledamot valdes Ulrika Dahlqvist. Hon kommer att ersätta Hans som kassör. Som ersättare av Ulrika i valberedningen valdes Bengt Cedell.

Under övriga frågor konstaterades att det fungerar mycket bra med arbetsledarfunktionen på kajen medan båtägarna själva ser till att ha medhjälpare för att flytta båten mellan uppställningsplatsen och kajen vid sjö- och torrsättning. Funktionärsfunktionen Medhjälpare tas därför bort. Däremot är det alltid välkommet med frivilliga. Det är mycket som skall göras under en lyfthelg.

Årsmötesprotokollet kommer in under Dokument/Protokoll i menyn när det är justerat.

Vårens sjösättningar har kommit igång

Det blev inte riktigt som vanligt i år. Den trevliga samvaron fick glesas ut på grund av Corona och Christian som lyft våra båtar med millimeterprecision, tålamod med oss och ett gott humör i många år, påstår att detta var sista lyfthelgen innan han går i pension.

TACK för den här tiden Christian!

Det kommer in fler bilder efterhand under Galleri i menyn