Styrelsemöte 21-06-08

Äntligen kunde vi träffas på riktigt igen. Visserligen blev det inga kramar efter det långa uppehållet och vi satt glest på klubbens altan, men ändå så mycket mer personligt än de digitala möten vi haft.

På mötet rapporterades om kommunens utredningar om framtida drift av båthamnar, om hur det eventuellt blir på Tärnö, att klubbhusets nya värmepump är på väg, med mera. Protokollet finns som vanligt tillgängligt för inloggade medlemmar under Dokument\Protokoll i menyn.

Vårens sjösättningar är över

Sjösättningarna i klubbens regi 2021 är över. Det mesta gick bra, men vi fick några problem med turordningsflödet. När det gick snabbare än förväntat fanns inte alla båtägare som skulle sjösätta på plats. De som fanns där gick då före i kön eftersom kranen inte kunde stå och vänta. Detta ledde i sin tur att andra båtägare som skulle varit på plats inte heller dök upp i tid när turordningen ändrades.

Vi behöver se över hur vi skall få detta att flyta. Vi vill att alla skall kunna följa lyftordningen för att se när det deras tur. Det fungerar bara om vi slipper luckor och om alla som skall lyfta är på plats i tillräckligt god tid.

Läs instruktionerna noga när det är dags för höstens lyftomgångar. Vi kommer att behöva ändra våra rutiner.

Sjösättning fredag 28 maj

Som alla inloggade medlemmar kan se i bokningslistan, finns det fortfarande obokade platser på fredag. Det går bra att boka dessa på plats (dropin). Kranen har aviserat att han kommer något senare än vanligt, ca 16:45 – 17 så det blir färre än 12 lyft totalt.

Vår hamn – sparkrav

Det finns stora sparkrav inom Karlshamns kommun. Även hos Teknik och fritidsnämnden som driver kommunens småbåtshamnar. Protokollen är offentliga och hittas på kommunens hemsida.

Enligt PROTOKOLL Teknik- och fritidsnämnden 2021-02-18 anser man att en möjlig besparing kan vara att : ”Uppdra åt andra aktörer att driva kommunens småbåtshamnar och båtuppställningsplatser samt ställplatser för husbilar ”.

Styrelsen för Stärnö Vindhamns Båtklubb önskar för närvarande inte att privata aktörer tar över driften av vår hamn. Styrelsen följer processen noga. Statusen just nu är att kommunen utreder detta.

Det finns nya annonser

Missa inte marknadsplatsen för inloggade medlemmar här på hemsidan. När du är inloggad syns rubriken ”Begagnade båtprylar” i menyn.

Vill du ha ut ett meddelande till våra medlemmar att du lagt in en annons? Meddela webmaster, så går det ut ett mejl.

SVT Blekinge

Häromdagen besökte Jerker Hagman från SVT Blekinge vår hamn. Bakgrunden är att man på västkusten upplevt ökad negativ miljöpåverkan eftersom båtantalet ökat, förmodligen p.g.a. pandemin. Nu ville man kolla hur vi ser på det. Inslaget finns på svt.se

Styrelsemöte 21-04-27

Detta var det första styrelsemötet efter ”årsmötet” med den nygamla styrelsen. Även om det fungerar med digitala möten ser vi verkligen fram emot att kunna träffas igen och ”prata i munnen på varandra”. Protokollet finns som vanligt under Dokument/Protokoll i menyn, för inloggade medlemmar.