SVT Blekinge

Häromdagen besökte Jerker Hagman från SVT Blekinge vår hamn. Bakgrunden är att man på västkusten upplevt ökad negativ miljöpåverkan eftersom båtantalet ökat, förmodligen p.g.a. pandemin. Nu ville man kolla hur vi ser på det. Inslaget finns på svt.se

Styrelsemöte 21-04-27

Detta var det första styrelsemötet efter ”årsmötet” med den nygamla styrelsen. Även om det fungerar med digitala möten ser vi verkligen fram emot att kunna träffas igen och ”prata i munnen på varandra”. Protokollet finns som vanligt under Dokument/Protokoll i menyn, för inloggade medlemmar.

Efter ”årsmötet”

Nu har vi en styrelse för 2021. Ingen medlem har opponerat sig mot att vi genomfört årsmötesaktiviteterna enligt förslaget som skickats ut tillsammans med underlagen tidigare i vår. Det innebär att samma gäng som innan fortsätter med klubbarbetet. Under Kontakter i menyn hittar man som vanligt deras namn och roller.

Arbetsdagen

En stort antal medlemmar hjälpte till med vårarbetet. Olle hade en lista och med allas hjälp gick det snabbt att räfsa upp vinterns kottar så att gräsklipparen kan köras. Kanter trimmades, fjolårsväxter rensades bort och gräset klipptes. Studsmattan återmonterades efter reparation. Båtplatser och kajkanter rensades på skräp. Cyklarna vårrustades och provcyklades. Aktiviteten avslutades med kaffe och riktigt smaskiga kakor som Gro bakat. Tack alla deltagare!

Klubbvagnar

Brygga 5: Vagnen som försvann från brygga 5 förra året hade troligen blåst i sjön. Idag är den tillbaka på land efter nästan ett år på botten utanför sjösättningskajen, lite rostig 🙂 .

Brygga 4: Däcken var slut på den gamla vagnen. Nu finns det en ny vagn till brygga 4.

Långsåg?

Någon som har en såg med långt skaft och har lust att ta ned några torra grenar i ett träd vid klubbhuset? Kontakta Olle i gröna gruppen 0708371505.